09.01.2013 İİBF'liler Muharrem İnce ile Basın Açıklaması Yaptı

Konu, 'İİBF Mücadele Forumu' kısmında Serkan tarafından paylaşıldı.

1. Serkan

Serkan Site Müdavimi Mücadele Grubu

Kayıt:
    30 Ekim 2012
    Mesajlar:
    Beğeniler:
    Ödül Puanları:
    Cinsiyet:
    Erkek
    Şehir:
    Bursa
    Eğitim:
    Lisans
    Üni:
    Anadolu Ünv.
    Bölüm:
    ÇEKO
    [​IMG]

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu işsiz gençleri CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu’nda kabul etti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ”Türkiye’de gençlerin önündeki engel; soruların çalınması, torpilin olması, KPSS ile ilgili oyun oynanması, ballı kurumlar yaratılması ve yandaşlara iş sağlanmasıdır” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili İnce, sözlerinde şunları kaydetti:

“Bu ülkede, gerek sizlerin okulundan gerekse Eğitim Fakültelerinden mezun olanların sesleri çıkıyor zaten. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi mezunları haricinde ki diğer okullardan mezun olan gençler de işsiz ama onlar konuşmuyor.

” Senin çocuğun da işsiz kalsın. Ben her üniversite mezunu çocuğa iş bulmak zorunda değilim.” Diyen bir Başbakan var ülkede. Türkiye’nin en ciddi sorunlarından birisi bu Başbakan’ın bakış açısı. Bir diğeri ise önümüzde bir KPSS var. KPSS bu ülke için gerçekten bir devrimdir. Ama KPSS’nin bugün güvenilirliği yoktur.

Çünkü Türkiye’nin en güvenilir kurumu olan ÖSYM’yi bu iktidar mahvetmiştir. Türkiye’nin en güvenilir kurumu olan ÖSYM’nin itibarı artık ayaklar altındadır. Türkiye’de Eğitim Bilimleri sınavında yolsuzluk, hırsızlık, soru çalma ve usulsüzlük oldu. Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarında oldu. Tıp Uzmanlık sınavında oldu. Uzman Yardımcılığı sınavında oldu. Yani aklınıza hangi sınav geliyorsa o sınavlarda bir problem var.

AK Partinin işsizlere bakış açısı şudur… İş arama umudunu yitirdin mi yitirmedin mi? İş arama umudunu yitirmemişsen sen işsiz sayılıyorsun. Ama iş arama umudunu yitirmişsen, işsiz sayılmıyorsun. Onun için sakın umudunuzu kesmeyin. Umudunuzu yitirirseniz AK Parti sizi işsiz kabul etmez. Bu Türkiye’nin gerçekten ciddi bir problemidir.

Sizin okulunuzdan mezun olan gençlerin kaymakam olma hakkı var. Peki, kaymakamlık sınavında yazılıda ilk yirmiye giren gençlerin onaltısının mülakatta elendiğini biliyorsunuz değil mi! Hatta yazılıda iki kez üst üste birinci olan çocuk, mülakatta elendi. Böyle bir ülkede yaşıyoruz artık.

Hukukun, adaletin, liyakatin ve güvenilirliğin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz artık. Mülakatlardan kameranın kaldırılmış olması torpili azdırdı ve torpili bu noktaya getirdi. Yani işsizliğe bakış açısı bu olan bu dahi başbakanın ki dünyanın tek dâhisidir bu Başbakan… Bulduğu çözüm neydi biliyorsunuz… TOBB Başkanına her TOBB üyesi bir kişi işe alırsa, işsizlik çözülür demişti. Böyle bir mantık Türkiye’de işsizlerin sorununu çözebilir mi!

Yine bu iktidar döneminde istisnai kurumlar yaratıldı. Ballı kurumlar yaratıldı. Yine sizleri çok ilgilendiren bir şey… Gümrüklere alımda KPSS şartını kaldırdılar. Böyle bir şey olabilir mi! Bu ne demektir… Yandaş dolduracaklar demektir. İşsizlikle ilgili Türkiye’de oyunlar var.

Birinci oyun, rakam oyunudur. Rakamlarla işsizliği yanlış anlatıyorlar. Rakamlarla oynuyorlar. İkincisi, torpil oyunu var. İşsizliği torpil oyunları ile halletmeyi çalışıyorlar. Üçüncüsü, mülakat oyunlarıdır. Mülakatı kaldırıyorlar, kamerayı kaldırıyorlar ya da yazılı da başarılı olanı mülakatta eliyorlar. Dördüncüsü, KPSS’siz işe yerleştirme oyunları var. Beşincisi ise soru çaldırma oyunlarıdır. Türkiye’nin gerçeği işte budur.

Türkiye’de İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ve Eğitim Fakültesi öğrencileri dik dursunlar ve bizim yanımızda yer alsınlar biz bu AK Partiyi yıkarız. Bu AK Partinin ampulünü söndürürüz.600 bin kişi ile bunları perişan ederiz.” dedi

Gençler adına konuşan İdil Öztürk ise yaptığı konuşmada, atamayı bekleyen 350 bin İİBF mezunu olduğunu belirterek Kasım 2012 sınavında bu mezunlardan sadece 722′sinin işe başlatıldığını söyledi.

Ziraat Bankası’nın 2 bin 500′ü lise mezunu olmak şartıyla banko memuru toplam 3 bin 240 kişiyi istihdam edeceğini vurgulayan Öztürk, ”350 bin İİBF mezunu işsiz gezerken bir devlet bankası neden lise mezunu bankacı alır- Eğer lise mezunundan bankacı olabiliyor ise biz neden iktisat, işletme ve buna benzer bölümler okuduk ya da bu bölümler neden var” diye sordu.

H. Alper Durmaz

Sayfayı Paylaş