2-) Başvuru Yeri ve Gerekli Belgeler
Adaylar 20 - 31 Ocak 2014 tarihleri arasında;
a) İcra kâtipliği sınavı başvuru formu,
b) Diploma veya mezuniyet belgesinin ya da öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesinin aslı, kurumca veya belgenin verildiği yer yüksek öğretim kurumunca onaylanmış örneği,
c) KPSS-2012 sınav sonuç belgesi,
d) Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarı ile tamamladığına ilişkin belge veya Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslardan alınmış daktilo veya bilgisayar sertifikası
ile birlikte sınav birimlerine veya sınav evrakının ilgili sınav birimine gönderilmesi için mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına müracaat edeceklerdir. Mahalli Cumhuriyet başsavcılıkları aracı kılınarak sunulacak başvuru evrakı, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele postayla (APS) ilgili sınav birimine gönderilecektir.
Adaylar, sadece bir sınav biriminin yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Birden fazla sınav birimine başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, sınav kazanılmış olsa dahi bu şekilde sınava girenlerin atamaları yapılmayacaktır.