- Eğitim
- Lisans
- Üni
- Anadolu Ünv.
- Bölüm
- ÇEKO

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlere 3 farklı adres gösterdi.. "Sağlık, Maliye ve Adalet bakanlıklarında görev alabilmeleri için çalışıyoruz" dedi. Avcı türban ve okullara mescit talepleriyle ilgili de konuştu.. "Toplumsal ihtiyaç olabilir" yorumu yaptı..
Yaklaşık 300 bin atanamayan öğretmen.. Şimdi onların farklı farklı görevlerde çalışmasının formülü aranıyor.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlerin Sağlık, Maliye ve Adalet bakanlıklarda görevlendirilmesinin yollarının araştırıldığını açıkladı.
Adaylar için istihdam ve eğitim politikaları üzerinde çalışıldığını belirtti..
Cumhuriyet'e konuşan Avcı, türbana özgürlük eylemine yönelik değerlendirme de yaptı. Konuyla ilgili sadece durum tespiti yaptıklarını söyleyen Avcı, "Yasal düzenleme ile serbestleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Bakan Avcı, okulda mescit tartışmaları konusunda da "Toplumsal ihtiyaç olabilir, bütün bunları doğal akışına bırakılmasından yanayım. Her konuda olabildiğince topluma güvenmek ve özgür bırakmak gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Bu arada Başbakanlıkta Kıyafet Yönetmeliği ile ilgili bir çalışma grubu oluşturuluyor.